Les "9as Jornadas SIG Libre Girona" han tornat a superar totes les expectatives, breu resum amb imatges.


El SIGTE, organitzador de les Jornades de SIG Lliure, ens ha preparat un programa d’allò més interessant, com es ja habitual. ACTIG patrocina aquestes jornades i ho fem de bon grat.
  
Gemma Boix, Directora del SIGTE, obrint les Jornades
L’ecosistema de tècnics i programadors, al qual van dirigides aquestes jornades, generen un ambient obert i col·laboratiu on es facilita que els que es mouen al voltant del món  “open source”, apartat SIG/TIG, expliquin què han fet i com ho han fet. I ens agrada que sigui així, tornarem a Girona.

Malcolm Bain, en la seva intervenció

Sessions plenàries:

Malcom Bain va explicar com fer diners, legalment, amb els desenvolupaments “Open Source”. Ull amb els taurons!











Alberto Labarga, durant la seva ponència
Alberto Labarga i el periodisme de dades. Observeu el primer full de càlcul conegut. Ens va citar per unes jornades de periodisme de dades que es faran al CCCB el proper mes de juny. Estarem alerta!









Irene Compte, en plena performance
Irene Compte va tornar a Girona i ens va escenificar com es crea un nou sector professional del no-res. Les  imatges de la magnífica “performance”, president i vicepresident de l’ACTIG inclosos, parlen per sí soles. També demostren que estaven preparats per la tornada!
    






















Óscar Marín, durant la seva intervenció
Óscar Marín de Outliers Collective ens va introduir a conceptes com "Grounded web" i "Geohashing" i utilitats com face++.(www.faceplusplus.org)


Víctor Olaya, tancant les ponències matinals
Victor Olaya ens va mostrar la seva faceta musical i literària i en una altra sessió, ens va explicar en que consisteix una hackfest de QGIS. Va proposar que Girona (o un altra ciutat de l'estat espanyol) patrocini una de les reunions anuals, de les dues que es realitzen, del grup de programadors del programari lliure QGIS: «ho estudiarem», va dir la Gemma Boix.



Ed Parsons, Google, durant la ponència de clausura
Les jornades les va concloure l'Ed Parsons de Google que ens va explicar per on està avançant el gegant d'internet pel que fa al món "geo". La principal línia que s'està seguint: cartografiar els interiors d'edificis: hem de canviar d'escala. També va reconèixer que Google no sempre l'encerta!